Любители на науката посетиха мината в Брезник и подземния минен музей в Перник

Школата по геология и минералогия към Националния музей „Земята и хората“ е избрала Брезник за своята годишна геоложка екскурзия, съобщават от минното дружество “Брезник Минералс”.

Малките гости, родителите им и представители на Националния музей „Земята и хората“ са посетили дружеството в Брезник, където са разгледали образци на скалите от находище “Милин камък” и минералите в тях. “Малките любители на науките за Земята, заедно със своите родители и представители на музея направиха първа спирка в Перник, за да разгледат Подземния минен музей. След това гостуваха на „Брезник Минералс“, за да видят какво представлява минната дейност днес”, отбелязаха от минната компания.
Членовете на школата са имали възможност да си набавят скални късове от района на Брезник, с които да обогатят личните си колекции.

През месец февруари тази година Национален музей „Земята и хората“ гостува на Общински исторически музей-Брезник с изложбата “Умни минерали за умни телефони”. Експозицията беше допълнена със златна руда от находището край Брезник, която дружеството “Брезник Минералс” специално предоставило за изложбата. Прочетете още по темата в публикацията: Златна руда от Брезник намери място в изложба, която показва от кои минерали са направени телефоните ни – СНИМКИ.

Снимка: “Брезник Минералс”

Виж също...

Loading...