Край трънско село заснеха най-новия български фентъзи филм, разказващ за магьосници и рецепта за магия

Всичките образи в най-новия български фентъзи филм „Бандата на Банши: Рецепта за магия“ са подобни на нещо, което вече съм видял в ежедневието си, казва пред БТА режисьорът на лентата Ангел Георгиев.

„Аз обичам да наблюдавам света около себе си и да забелязвам интересни прояви – възможността на човек да се извисява и съответно, в даден момент, да пада. Човек, който харесва да наблюдава света, може с лекота да отчете тези неща“, допълва той. По думите му филмът продължава историята на тримата герои Банши, Вакул и Смърдаша, разкрита в роман му „Пътешествието на Мая“.

Продуцент и режисьор е Ангел Георгиев, по чиито думи филмът не само забавлява, но и предизвика да се погледне на живота с нов поглед – през призмата на смеха, вдъхновението и лекотата. Оператор е Николай Баров. Участват непрофесионалните актьори Александър Ненчев, Биляна Исаева, Ралица Цветкова, Стефани Букова, както и авторът Ангел Георгиев.

Екипът снима основно навън, в село, близо до Трън – Горочевци. „Снимачният процес продължи шест дни, като в четири от тях валеше дъжд“, разказва Ангел Георгиев.

Премиерата на филма ще е на 27 април от 18:00 часа в кино “Люмиер”в зала 11 на НДК в София.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...