С нерви и обрати футболен клуб “Чорни” победи в Брезник отбора на “Академия Металург” (Перник)

Лидерът в пернишката областна група “Чорни” – Брезник затвърди позицията си и победи гостите от “Академия Металург” – Перник с 2 : 1, съобщиха от брезнишкия тим.

Срещата беше изключително оспорвана и изпълнена с нерви и обрати. През първата част гостите бяха определено по-добрият отбор и след колективна грешка в отбраната на домакините се стигна до фал в наказателното поле и съдията отсъди 11-метров наказателен удар. Номер 10 от гостите отбеляза за 0 : 1, като от отбора домакин определиха отсъждането на съдията като 100 % дузпа. Коректната игра на домакините продължи, което доведе и до няколко тежки влизания от страна на гостите. В края на полувремето дойде и най-красивият момент в срещата, когато след гениален пробив на Павел Павлов “Джовинко” и последвал удар от около 30 метра топката попадна неспасяемо в горния ъгъл на безпомощния вратар на гостите. Така завърши и първото полувреме при равенство 1 : 1, поясниха от футболния клуб на Брезник.

Втората част домакините определено бяха крайно мотивирани след разбора на треньора Кирил Иванов. Брезничани владееха топката, докато гостите разчитаха на бързите си крила и добрите контраатаки. Вататарят на домакините – Васко Тодоров направи няколко страхотни спасявания, както и вратарят на гостите. Така се стигна и до най-логичната развръзка, когато при поредната многоходова атака коженото кълбо стигна до Мирослав Стаменов, след удара на който вратарят отби топката, която попадна в Александър Димитров, същият надскочи защитата и отбеляза за 2 : 1. До края на срещата съдията не отсъди 100 % дузпа за домакините и направи няколко последователни грешки, които доведоха до спречквания между противниковите футболисти, отбелязаха от “Чорни”.

Тимът на “Чорни” благодари на верните фенове, които изиграха роля на “12-ти” играч. Също така трябва да се отбележи и “фейър плея” на футболистите от “Академия Металург”, които признаха, че играят в полза на “Витоша” – Долна Диканя!!!

Снимка: Илиан Миланов

Виж също...

Loading...