Читалището в Брезник отваря благотворителния базар “Подари усмивка” на 29 и 30 април и на 2 май

В навечерието на великденските празници в народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник ще отвори благотворителния базар “Подари усмивка”, съобщават от културната институция.

За поредна година читалището в Брезник събира обувки, играчки, ученически пособия и полезни за домакинството вещи за инициативата “Подари усмивка”. Всеки, който желае, може да се включи в кампанията като дари непотребни вещи. Изискването е те да бъдат в добро състояние. Даренията се приемат в читалището в работни дни до 26 април включително от 9 до 12 часа и от 14 до 18 часа.

Благотворителният базар ще отвори на 29 и 30 април, както и на 2 май от 9:00 до 17:00 часа. “Нашата благотворителна великденска инициатива е малко по-нестандартна. Ние набираме от желаещите да дарят различни вещи – нови и използвани в добро състояние, сортираме ги и ги подреждаме, след което ги подаряваме на нашия великденски базар”, добавят от народно читалище “Просвещение-1870”.
От културната институция отправят благодарности към многобройните дарители, които са се включили в инициативата.

Днес и утре (23 и 24 април) от 16 до 18 часа във фоайето на читалището се провежда благотворителен базар, който детска градина “Брезица” организира с цел да бъде подкрепено лечението на дете от Брезник. Прочетете още по темата в публикацията: Благотворителен базар в подкрепа на дете от Брезник организира детска градина “Брезица” пред местното читалище.

Снимка: Божидар Пантев – архив

Виж също...

Loading...