Историкът и краевед Аниела Асенова запозна ученици от брезнишката гимназия със сборника “Предания и легенди от Брезнишко”

Сборникът “Предания и легенди от Брезнишко” е бил представен от историка и краевед от Брезник Аниела Асенова пред петокласници от средно училище “Васил Левски”, съобщават от училищната библиотека към образователната институция.

Тази седмица се отбелязва “Седмица на четенето” и в тематичните дни библиотеката на средно училище “Васил Левски” е домакин на различни инициативи, посветени на книгите. В началото на седмицата ученици от IV “а” клас са прочели свои любими приказки на по-малките възпитаници от школото от II “б” клас.  Навръх Световния ден на книгата – 23 април, ученици от II “а” клас са чели и изиграли приказките “Мечо Пух” и “Новите дрехи на царя” пред деца от IV група на детска градина “Брезица”.

Днес ученици от V “а” и V “б” клас са били запознати със сборника “Предания и легенди от Брезнишко”. Представянето е било направено от местния историк и краевед Аниела Асенова. Книгата излезе от печат в края на 2022 година и досега е отпечатана в два тиража. Местните легенди са документирани от младежи, които членуват в клуб „Пътешественици из етнографията на Граово“ или са издирени от други книги под ръководството на историка и краевед Аниела Асенова.

Снимка: Училищна библиотека на СУ “Васил Левски” – гр. Брезник

Виж също...

Loading...