Как деца и ученици от Трън виждат Великден и пролетта е показано в изложба на витринта пред откритата сцена на читалището

Изложба под надслов “Великден и пролетта” е аранжирана на витринта пред откритата сцена на народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” в град Трън, съобщиха за Zapadno.com от културната институция.

В последните години витринта пред откритата сцена се превърна в място за излагане на изложби и декори. Така хем трънчани и гости на град могат да разгледат по всяко време изкуство от читалището, хем изложеното е на безопасно място.

Наскоро на витринта беше подредена изложбата “Познай се!”. Чрез нея бяха представени погледите на близо 70 трънчани, които обективът на читалището е заснел преди около 10 години. Прочетете и вижте още по темата в публикацията: Екстравагантна изложба в Трън: Погледите на десетки трънчани са подредени на витрина на читалището – СНИМКИ.

Нетрадиционната изложба е заменена от нова, която е под надслов “Великден и пролетта”. Чрез новата експозиция са показани рисунки на деца от предучилищната група и ученици в първи клас в Трън, които са членове на Ателието по изобразително изкуство към читалището.

Тази седмица е изпъстрена със събития около читалището. В началото на седмицата се състоя Великденски базар, а на 26 април с ученици от местното средно училище “Гео Милев”, ръководени от Лили Василева, ще се проведе пролетен празник. Надсловът на събитието е “Местните празници, обреди и обичаи – извор на добродетел и нравственост”. Пролетният празник ще започне от 12 часа пред читалището. На 27 април от откритата сцена ще се запеят песните на Гюрга Пинджурова по време на празника, посветен на народната и оперна певица от Трън.

Снимка: народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”

Виж също...

Loading...