Община Брезник реши ВиК проблем на улица “Александър Филипов” в града, където запушена с камъни тръба наводняваше къщи

Проблем със запушена с камъни тръба под ремонтираната през 2023 година улица “Александър Филипов” в град Брезник е разрешен. Това стана ясно по време на заседание на постоянните комисии към Общински съвет-Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Темата беше дискутирана по време заседанието на комисиите след получено от ВиК-Перник писмо относно жалба, свързана с проблем с наводняване на къщи на улица “Александър Филипов”. Преди гласуване на дневния ред на заседанието на постоянните комисии заместник-кметът на община Брезник Иван Бъчваров каза, че написаното в писмото от ВиК-Перник не отговаря на истината. Заместник-кметът добави, че може да докаже твърдението си. При разглеждане на точката с входираното писмо общинският съветник Ваньо Добринов предложи към писмото да бъде приложено копие на жалбата, за да се анализира ситуацията.

През месец март тази година на заседание на Общински съвет-Брезник беше дискутирана темата с жалбата, в която се посочваше за теч от ВиК системата в къща на улица “Александър Филипов”. Впоследствие на мартенската сесия стана ясно, че потърпевши от проблема са три къщи на улицата. Миналата година малко над 840 метра от улица “Александър Филипов”, която е с обща дължина близо 1 километър и половина, бяха обновени. Попадналите в тръбата камъни не са свързани с извършените ремонтни дейности. Прочетете още по темата в публикацията: ВиК проблем в Брезник: Запушена с камъни тръба наводнява къща, от Общината търсят решение на ситуацията.

В края на месец март проблемът е разрешен след положени усилия от страна на Община Брезник, която с общински средства е наела специалисти за почистване на камъните от тръбата. “Абсолютно всичко по целия ремонт пое Община Брезник. От ВиК-Перник даже не се поинтересуваха дали е отстранен проблемът”, каза заместник-кметът Иван Бъчваров. Специализирана техника е заснела тръбата, почистила е камъните от нея, след което участъкът е разкопан за подмяна на тръба. Накрая мястото е зарито и отново асфалтирано, добави заместник-кметът на община Брезник.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...