Туристите в Трънско могат да си отдъхнат: Няма да плащат по 15 лева за наем на беседка и барбекюта на Ждрелото на река Ерма

Точка 1, алинея 3 от член 43 на проекта за изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на Община Трън отпадна. Решението за отпадане на подзаконовия нормативен акт беше приет на редовното заседание на Общински съвет-Трън днес с 6 гласа “за” и 5 “против”, предаде репортер на Zapadno.com.

Тази точка към алинеята на члена беше предложена да бъде вкарана в Наредбата и засягаше събирането на такси за използването на беседки и барбекюта на парк “Ждрелото” край Ждрелото на река Ерма в трънското село Ломница. Таксата щеше да е 15 лева за ползването на беседка и барбекю за времето от 10:00 до 18:00 часа. Ако беше приета, то трябваше да се заплаща към туристически информационен център “Ждрелото”. Прочетете още по темата в публикацията: Ползването на беседки и барбекюта на Ждрелото на река Ерма ще се заплаща, платен ще е паркингът край скалния параклис “Света Петка”.

На провелото се по-рано днес заседание на Общински съвет-Трън предложението не беше прието. Останалите изменения и допълнения в Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги бяха приети с 6 гласа “за” и 5 гласа “против”.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...