Поскъпване на услугите в Трън: Двойно скача цената за издаване на удостоверение за наследници – от 5 на 12 лева

Цените за извършени услуги по гражданското състояние в община Трън се увеличават след приемането на решение за изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги. Решението беше прието от Общински съвет-Трън на провелото се на 25 април заседание, предаде репортер на Zapadno.com.

Промените и допълненията в Наредбата са много, като някои от тях засягат и туристите, посещаващи обекти в пограничната община. Например паркингът край скалния параклис “Света Петка” в Трън вече ще е платен за микробуси и автобуси. Предложението такса да се заплаща и за барбекютата и беседките на парка на Ждрелото на река Ерма не беше прието на последното редовно заседание а Общински съвет-Трън. Прочетете още по темата в публикацията: Ползването на беседки и барбекюта на Ждрелото на река Ерма ще се заплаща, платен ще е паркингът край скалния параклис “Света Петка”.

След промените се изменят стойностите за извършени услуги по гражданското състояние. С 1 лев се увеличава таксата за издаване на удостоверение за настоящ адрес при вече регистриран настоящ адрес и от 4 лева вече ще е 5 лева. Двойно е увеличението за издаването на удостоверение за наследници и тази услуга вече ще струва 12 лева, а не както досега 5 лева. Издаването на дубликат за удостоверение за раждане също ще е двойно по-скъпо и от 5 лева вече ще е 10 лева. От 7 на 10 лева скача таксата за издаване на удостоверение за сключване на брак от български гражданин в чужбина. Увеличението на таксите засяга 30 стойности за извършени услуги по гражданското състояние.

Въвежда се и такса за ползване на обществени тоалетни, която ще е 50 стотинки.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...