Ловно-рибарското дружество в Брезник съдейства за зарибяването с шаранчета и амурчета на малък язовир край Перник

Язовир “Тръстов дол” край град Перник е бил зарибен от ловно-рибарска дружинка “Витановци” със съгласуването на ловно-рибарско сдружение “Перник” и съдействието на ловно-рибарско дружество “Сокол” – Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

На 11 април водоемът е зарибен с 200 килограма 100-грамови шаранчета и 100 килограма 100-грамови бели амурчета. “Убеден съм, че това зарибяване ще даде своя положителен резултат, а впоследствие колегите-риболовци ще преживеят невероятни емоции”, споделя председателят на ловно-рибарска дружинка “Витановци” Васил Николов пред Национално ловно-рибарско сдружение “Съюз на ловците и риболовците в България“.

Ловно-рибарско дружество “Сокол” – Брезник е съдействало финансово за зарибяването и е свързано с доброто партньорство с ловно-рибарско сдружение “Перник”. Досега пернишката ловна организация е съдейства на дружеството в Брезник и сега жестът се връща. “Ние сме партньори по отношение на разселването на риба. Преотстъпихме нашите средства, за да може и те да направят това зарибяване. Редуваме се, защото иначе сумите не са големи и затова се комбинираме”, каза за Zapadno.com председателят на ловно-рибарско дружество “Сокол” – Брезник доктор Валери Величков. Той отбеляза, че средствата за зарибяване биха се увеличили, ако и броят на членовете-риболовци стане по-голям.

Язовир “Тръстов дол” е сред водните обекти в област Перник, които са определени за зарибяване през 2024 година със заповед на министъра на земеделието и храните.

Виж също...

Loading...