На Цветница времето на запад ще е слънчево с температури в населените места минаващи 20-градусовата температурна бариера, а по Черноморието ще е облачно

На Цветница, 28 април, ще има значителна облачност по Черноморието, без валежи, а на запад повече слънце, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 11 до 6 градуса, по Черноморското крайбрежие до 10 градуса. През деня повече облаци се очакват по Черноморието, а на запад ще бъде слънчево с температури в населените места минаващи 20-градусовата температурна бариера. Късно следобед ще превали в Югоизточна България.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от североизток. По високите части на планините ще духат до умерени ветрове от север-североизток със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 19 до 24 градуса, по Черноморието до 21 градуса.

Времето през следващите дни

В понеделник ще има повече слънце и температури от 21 до 27 градуса. Във вторник и в сряда ще захладнее, с повече облаци и по-съществени валежи над източната половина от страната. В четвъртък, в петък и в събота се очакват валежи, по-интензивни в западните и в южните райони, ще прегърми в Югозападна България. Дневните температури ще достигат 21, 26 градуса. В неделя валежите с летен хактер ще бъдат често явление у нас, в западните и в южните райони ще има интензивни дъждове със силни гръмотевични бури и условия за градушки.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...