Великденски служби в Брезник, Сопица и Велковци ще отслужи отец Михаил, а на 9 май ще води богослужение за храмов празник в село Ребро

Великденските богослужения в храм “Свети Георги Победоносец” в град Брезник ще започнат от сряда, съобщи за Zapadno.com отец Михаил.

На Велика сряда (1 май) от 18:00 часа ще започне Малко Повечерие, общ маслосвет. Тогава в храма трябва да се носи олио и написани имена за здраве. На Велики четвъртък (2 май) от 9:00 часа ще бъде отслужена Вечерня със света Василиева литургия. В 18:00 часа ще започне Последование на 12-те Евангелия, като тогава миряните трябва да носят вода. На Велики петък (3 май) от 8:30 часа започват Царски часове и Вечерня с изнасяне на светата плащаница. От 18:00 часа ще се извърши Опело Христово. На Велика събота (4 май) от 9:00 часа ще започне Вечерня със света Василиева литургия. От 23:30 часа е Полунощницата.

Възкресение Христово ще настъпи на 5 май, когато в 0:00 часа ще бъде отслужена Пасхална утреня със света Златоустова литургия. На втория ден от Възкресение Христово (6 май) от 8:00 часа ще започне Възкресно-празнична утреня. От 9:30 часа ще бъде отслужена света Златоустова литургия, а в 11:00 часа ще се извърши водосвет и раздаде курбан за храмовия празник на църквата. На третия ден от Възкресение Христово (7 май) от 9:30 часа ще бъде отслужена света Златоустова литургия.

На Велика събота (4 май) от 22 часа отец Михаил ще бъде и в храм “Свети Георги” в село Сопица, а от 22:30 часа в църквата “Света Анна” в село Велковци за Възкресно последование.

На 9 май, когато се почита свети Николай Чудотворец в църквата “Свети Николай Чудотворец” в село Ребро ще бъде отслужена света Златоустова литургия, която ще започне в 9:30 часа. След службата ще бъде извършен водосвет и раздаден курбан за храмовия празник. На Светли петък (10 май) в църквата в селото ще бъде отслужена света Златоустова литургия.

На Светла събота (11 май), когато се почитат Светите Равноапостоли Методий и Кирил в храм “Свети Георги Победоносец” в град Брезник ще бъде отслужена света Златоустова литургия, която ще започне в 9:30 часа. На Томина неделя (12 май) от 9:30 часа в църквата ще бъде отслужена света Златоустова литургия.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...