На 1 май времето ще се задържи сравнително хладно, в западните райони за кратко ще бъде слънчево

В сряда ще се задържи сравнително хладно, с повече облаци и по-съществени валежи над източната половина от страната и около Сандански. Вероятността за валежи е 35 %, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 13до 9 градуса, по Черноморското крайбрежие до 13 – 14 градуса. Сутринта ниски облаци и мъгли ще се стелят по Черноморието, а на запад за кратко ще бъде слънчево. През деня значителна ще бъде облачността над Западна и над Източна България. Следобед облачността над страната ще бъде значителна, с превалявания по Южното ни Черномрие и в крайните югозападни райони.

Вятърът ще бъде слаб до умерен със скорости до 25 километра в час, от изток. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от изток- североизток със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 18 до 23 градуса, в района на Сандански до 24 градуса, по Черноморието до 17 градуса.

Времето в Европа

Над Балканите времето ще бъде динамично с облаци и валежи в източните части от полуострова. Въздушни маси от север ще понижат за кратко температурите в Румъния и у нас, в Блгария. По-съществени валежи се очакват по Атлантическото крайбрежие, в Западното Средиземноморие и в Източните Балкани. Повече валежи над страните около Алпите.

Времето през следващите дни

В четвъртък се очакват валежи, по-интензивни в западните и в централните райони, ще прегърми в Югозападна и в Северна България. Дневните температури ще достигат 18 – 23 градуса. В петък, в събота и в неделя валежите ще бъдат често явление у нас, с по-интензивни дъждове в Източна България и прегърмявания в северните райони. В понеделник се очакват силни гръмотевични бури с условия за градушки в централните северни и южни райони.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...