Задават се силни гръмотевични бури, придружени от градушки в крайните западни райони

На 2 май се очакват валежи, по-интензивни в западните и в централните райони, ще прегърми в Югозападна и в Северна България. Вероятността за валежи е 40 %, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 13 до 9 градуса, по Черноморското крайбрежие до 12 – 13 градуса. Денят ще започне с облаци и мъгли по Черноморието и слаби валежи на запад. През деня облаците от запад на изток ще се уплътняват, ще превалява над Западна и над Източна България. Следобед в западните райони ще прегърмява с условия за силни гръмотевични бури, придружени от градушки в крайните западни части – по линията Кюстендил, Благоевград.

Вятърът ще бъде слаб до умерен със скорости до 25 километра в час, от изток. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от запад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 18 до 22 градуса, в района на Сливен до 23 градуса, по Черноморието до 19 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...