За всички в село Бегуновци започна изграждането на кът за отдих и събори, а инициативата е подхваната от местни хора

Бегуновчани помогнаха за създаването на кът за отдих в местността “Манастир” край брезнишкото село Бегуновци, предаде репортер на Zapadno.com.

Преди години няколко момчета от селото изградили навес в местността, който да се ползва от всички. Впоследствие навесът бил съсипан от недобросъвестни посетители. Сега, в навечерието на Великден, местни запретнаха ръкави и с доброволчески труд и дарени средства си направиха кът за отдих сред природата. На мястото е поставен фургон, а с общи усилия са изградени площадка и навес пред него.

На Лазаровден бяха положени основите на площадка пред фургона, която да е толкова голяма, че да събира десетки хора. Със самосвал, товарене и редене на ръка инициативни мъже и момчета от Бегуновци направиха основата. Предстои изливането на бетон, направата на навес, поставянето на пейки, табели и инвентар, който ще може да се ползва от всички напълно безплатно. Единственото, от което има нужда инициативата са още средства, които всеки може да дари, а при повече желание да се включи и с труд.

Преди повече от 30 години в този район се е провеждал съборът на селото. Впоследствие традицията е прекъсната и сега бегуновчани ще я възродят.

Виж също...

Loading...