Ждрелото на река Ерма край Трън влезе в музикален клип със символика и посветен на Лазаровден – ВИДЕО

Новият дебютен клип на Натали Стефанова, продуциран от DJ 89 (BRATЯTA), е заснет на природната забележителност Ждрелото на река Ерма край, видя Zapadno.com.

Музикалният клип е заснет към песента “Руси коси” и е публикуван на 27 април в платформата за видеа YouTube. Освен кътчета от Ждрелото на река Ерма е заснет и тунелът, който е прокопан под една от скалите. “Народното вярване утвърждава, че този ден се празнува в чест на нивите, пасбищата и гората. В миналото на Лазаровден момците от селото са поисквали ръката на своята избраница. Песента разказва драматичната история на едно самотно момиче, което тъгува за липсата на своя любим. Във видеото е представена автентична носия, носена от лазарка, на повече от 150 години от Пиринска фолклорна област, от която произлиза песента. Тунелът символизира преходът от минало, през настояще към бъдеще. В съответствие с теорията на относителността, Вселената има три пространствени и едно времево измерение. Обгърнат в мистерии българският народ е успявал да се запази през вековете с помощта на фолклора, традициите и духовността, независимо от обстоятелствата и трудностите, през които е минавал”, пише в информация към музикалния клип “Руси коси” на DJ 89 (BRATЯТА) и Натали Стефанова.

DJ 89 е псевдоним на Ангел Петков, по-малкият от електронното дуо BRATЯТА, което създават с Иван Петков.

Вижте музикалния клип с кадри от природната забележителност във видеото (aко четете сайта от мобилно устройство, моля преминете към десктоп версия на браузъра, за да може да гледате видеото в пълен размер):

Виж също...

Loading...