Бъдещи инвестиции в Брезнишко: Соларен парк и производствена база за надгробни плочи, соларен парк искат да правят в Арзан и Брезник

Процедури за промяна предназначението на поземлени имоти в град Брезник и село Арзан бяха одобрени от Общински съвет-Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

С решение Общинския съвет одобри изработването на проект за частично изменение на Общия устройствен план на Община Брезник, с който
да се промени предназначението на поземлен имот в местността “Гробища” в село Арзан с трайно предназначение на територията “земеделска” с начин на трайно ползване “пасище” категория на земята 9 с площ 6 146 квадратни метра с допустима промяна на предназначението в устройствена зона “Пп” – предимно производствена. Заявлението за процедурата е от собственика на имота – частна фирма, която възнамерява да изгради фотоволтаичен парк на мястото.

С друго решение се разреши процедура за смяна на предназначението от земеделска земя – “нива” в предимно производствена зона в град Брезник. Намерението на собственика е да направи цех за производство на надгробни плочи, поясни главният архитект на Община Брезник Десислава Парлапанска.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...