7 години след изграждането тенис кортът в Трън е за основен ремонт, процедурата по обновяването е задвижена от Общината

163 833 лева и 33 стотинки без включен ДДС или 196 600 лева е прогнозната стойност, която Община Трън е определила за дейности, свързани с обновяването на тенис корта в града край границата със Сърбия, предаде репортер на Zapadno.com.

На три етапа са разделени дейностите за обновяване на спортното съоръжение – изготвяне на инвестиционен проект във фаза „технически проект“, изпълнение на строително-монтажни работи по реализиране на строителството на обекта и упражняване на авторски надзор. Основните установени проблеми силно амортизирани настилки и нефункциониращо в достатъчна степен отводняване. Доставка и монтаж на изкуствена зелена трева, включително лепило, съединителна лента, направа на маркировка за тенис и опесъчаване на тревата със силициев пясък са сред строително-монтажните работи на тенис корта.

Спортното съоръжение беше открито през лятото на 2017 година. Година след откриването му състоянието на настилката беше нарушено. Прочетете още по темата в публикациите: Лицата на Григор Димитров и Рафаел Надал ще наблюдават спортуващите на новия тенис корт в Трън – ВИДЕО + СНИМКИ и  Как инвестиция от близо 4 милиона лева промени качеството на живот в Трън? Интересна подробност е, че през лятото на 2023 година общинската администрация на Трън обяви обществена поръчка за ремонт на съществуваща спортна площадка в града. В поръчката е заложено да се извърши ремонт на лекоатлетическа писта, мултифункционално спортно игрище и тенис корт, които са част от спортната площадка в пограничния град. Обновяването на мултифункционалното спортно игрище беше готово през есента на миналата година.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...