Майки от Брезник искат подобрения в Градската, от Общината работят по въпроса – СНИМКИ

Майки от Брезник искат поставянето на ударопоглъщаща настилка или така наречените противоударни плочки в Градската градина в града, предаде репортер на Zapadno.com.

Градската градина е сред най-посещаваните от майки и деца и едно от големите зелени пространства в града. В нея са разположени съоръжения за игра, пейки и паметникът-костница за загиналите в боя край Брезник по време на Сръбско-българската война.

Около люлка и пързалка в парка се образува кал, вследствие на дъждове. Настилка под съоръженията не е поставяна и след дъждовния период децата няма как да ги използват без да се изцапат от калта. А така цапат и детските съоръжения, жалват се майки до Zapadno.com.

От Община Брезник имат идеи за подобрения в Градската градина. Те са свързани и с преместване на водопровод, който преминава в района и често аварира. Процедурата е свързана и с ВиК-Перник и затова се случва бавно, поясни кметът на община Брезник Васил Узунов.

Друго, което майки с малки деца забелязват, е че по съоръженията трябва да се извършат подобрения. “Пързалката и стълбите са сложени прекалено високо. Едно дете като 3-годишния ми син трудно слиза и се качва. Не може без моя помощ”, каза Каролина Станиславова.

Състоянието на съоръженията също не се пази от посетители. Майката забелязала, че от парапет на пързалката липсва дървена летва. Елементът бил захвърлен наблизо в тревата. Майката върнала летвата на място и по нейни думи трябва поставя на камери.

Детската площадка в Градската е предназначена за деца от 3 до 12 години. Децата до 3-годишна възраст трябва да са с придружител.

Разгледайте снимки от детски съоръжения в Градската градина в Брезник:

Виж също...

Loading...