На Великден ще има повече слънчеви часове, но през следващите седмица се задават нови валежи от дъжд и гръмотевични бури

В неделя ще има разкъсана облачност и слабо ще се затопли, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 8 до 12 градуса, по Черноморското крайбрежие до 13 градуса. Утрото ще бъде слънчево, като предиобед ще има слънчеви часове. Следобед от запад ще се заоблачи, но само в планините ще превали. Над източните райони ще се задържи слънчево.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 25 километра в час, от югозапад. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от запад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 19 до 24 градуса, по Черноморието до 19 – 20 градуса.

Времето в Европа

Над Балканите времето ще бъде динамично с облаци и валежи, по-интензивни в западните и в централните части от полуострова. По-съществени валежи се очакват по Атлантическото крайбрежие и по цялото Средиземноморие, където активните атмосферни процеси ще бъдат по-активни. Повече валежи се очакват над страните около Алпите и Централна Италия и Западните Балкани.

Времето през следващите дни

В неделя ще има разкъсана облачност и слабо ще се затопли. В понеделник се очакват интензивни валежи с гръмотевични бури в западните и в южните райони. Във вторник над Западна България ще валят дъждове, а на изток ще бъде облачно без валежи. В сряда и в четвъртък валежите с летен характер ще бъдат често явление, като интензивни валежи се очакват над Западна и в Северна България, а по Черноморското ни крайбрежие се очакват слаби дъждове. В четвъртък ще захладнее. В петък ще вали и гърми в западната половина от страната, а на изток ще има повече слънце.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...