В сряда в западните и централните райони по-интензивно ще превали и прегърми, ще има условия за силни гръмотевични бури и градушки

На 8 май ще има интензивни валежи с гръмотевични бури в северозападните и в централните северни райони, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 14 до 9 градуса, в Добруджа до 15 градуса, по Черноморското крайбрежие до 10 градуса. Предиобед на изток ще бъде слънчево, а над западните райони ще премине бързо облачна вълна. Следобед от запад облаците ще се уплътняват, като в западните и централните райони по-интензивно ще превали и прегърми. В Южна България има условия за силни гръмотевични бури и градушки.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от изток. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от югозапад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 20 до 26 градуса, по Черноморието до 20 градуса.

Времето в Европа

Над Балканите времето ще бъде динамично, като бързо ще преминават облачни вълни от запад на изток с валежи, по-интензивни в западните и в централните части от полуострова. По-съществени валежи се очакват по Атлантическото крайбрежие и по Централното Средиземноморие.

Времето през следващите дни

В четвъртък валежите с летен характер ще бъдат често явление, като интензивни валежи се очакват над Западна и в Северна България, а по Черноморското ни крайбрежие се очакват слаби дъждове. Ще захладнее. В петък ще вали и гърми в западната половина от страната, а на изток ще има повече слънце. В събота предиобед ще има повече слънце, а следобед в западните райони ще превали.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...