Нов опит да се закрие “Брезник Фарм” претърпя неуспех, местят дружеството в бившата общинска болница

Адресът на общинското дружество “Брезник Фарм” ЕООД се променя. Решението за това беше прието от Общински съвет-Брезник, който е принципал на дружеството, на провелото се на 26 април заседание, предаде репортер на Zapadno.com.

Общинското дружество стопанисва неработещата от 2 години аптека на улица “Георги Ив. Бунджулов” в града. Разходите за наем на помещенията, електроенергия и други продължават да се покриват от общинския бюджет, въпреки че аптеката е затворена. До затварянето на аптеката се стигна след неуспешни опити да бъде намерен управител на дружеството чрез обявявани конкурси в началото на 2022 година. Появи се вариант аптеката да се превърне в дрогерия, но и това не се случи. Прочетете още по темата в публикациите: Няма кандидати за управление на общинската аптека в Брезник, срокът за подаване на документи се удължава и Общинската аптека в Брезник затваря от началото на месец април, но може да стане дрогерия.

По време на заседанието на Общински съвет-Брезник на 26 април беше гласувано предложение на правната комисия към Общинския съвет за закриване на общинското дружество. В защита на предложението за закриване се обяви общинският съветник Ваньо Добринов, който се обоснова с информация за издаване за лиценз за аптека. Предложението беше отхвърлено след гласуване, а срещу закриването се обявиха част от общинските съветници и кметът на община Брезник. Накрая Общински съвет-Брезник прие промяната на адреса и седалището на общинското дружество “Брезник Фарм”.

Целта за промяна на адреса и седалището на общинското дружество е да бъде преустановен разходът за наем, който досега се плаща на частна фирма. Новият адрес на “Брезник Фарм” е на улица “Владо Радославов” № 29 в град Брезник, където се намира сградата на бившата общинска болница. Договорът за наем с дългогодишния наемодател на помещенията се прекратява.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...