Навръх Летен Никулден в Брезнишко е изложена за, поклонение частица от мощите на свети Николай Чудотворец

Днес се почита светецът Николай Чудотворец, а празникът е познат и като Летен Никулден. На този ден храмов празник има църквата “Свети Николай Чудотворец” в брезнишкото село Ребро, предаде репортер на Zapadno.com.

По случай празника от 9:30 часа ще бъде отслужена света Златоустова литургия. След службата ще бъде извършен водосвет и раздаден курбан за храмовия празник. На Светли петък (10 май) в църквата ще бъде отслужена света Златоустова литургия. Пред иконостаса за поклонение е изложена частица от мощите на свети Николай Чудотворец, които са част от личната колекция на отец Михаил. Светинята ще е изложена за поклонение поне до Томина неделя, поясни за Zapadno.com отец Михаил.

Храмът в село Ребро е изграден в периода 2006 – 2010 година. Църквата е осветена на 25 април 2015 година. Църквата е изградена върху част от наследствен имот, която е преотстъпена. Прочетете още по темата в публикацията: Християните Божана и Божидар отстъпили част от наследствения си имот в Ребро, за да бъде изграден църковен храм за селото.

Снимка: храм-паметник “Свети Георги Победоносец”

Виж също...

Loading...