Отряди с млади огнеборци от Брезник и Трън ще се състезават в регионално състезание

Областното състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ ще се проведе в Перник, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

На 10 май от 10:00 часа на стадион „Металург“ в пернишкия квартал “Изток” ще се проведе областното състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ – Перник ‘2024. Организатор на състезанието е Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник в партньорство с Регионално управление на образованието-Перник.

Право на участие имат отборите класирали се на първо място в проведените общински състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“. В Регионална дирекция” Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник са регистрирани заявки за участие от четири отбора – представители на общините Перник, Радомир, Брезник и Трън. Отборите се състоят от по 10 състезатели. Възрастовата граница за участие на състезателите е от 12 до 16 години.

Състезанието включва две спортни дисциплини – “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 метра щафетно бягане с препятствия”. Провежда се с цел повишаване физическата дееспособност на младежите и развиване на практически умения и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии.

Въз основа на резултатите в двете състезателни дисциплини се определя първенец в комплексното класиране, който ще представлява област Перник в републиканските състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“. Награждаването на отборите и закриване на състезанието ще е около 12:00 часа.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...