Отбор “Млад огнеборец” от училището на Брезник се класира на второ място в регионално състезание, школото в Трън зае четвърто място

Четири ученически отбора „Млад огнеборец“ от общините Перник, Радомир, Брезник и Трън премериха сили, бързина и умения на стадион „Металург“ в Перник. Областното състезание бе организирано от Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник в партньорство с Регионално управление на образованието-Перник, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

Отборната надпревара по традиция премина в две дисциплини – „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 м щафетно бягане с препятствия“. Първото място с 1 033 точки спечели отборът на XIII-то основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Перник. На второ място се класира отборът на средно училище „Васил Левски“ в град Брезник с 981 точки, а на трето с 900 точки възпитаниците на основно училище „Христо Смирненски“ в град Радомир. На почетното четвърто място с 837 точки е тимът на средно училище „Гео Милев“ в град Трън. Отборът класирал се на първо място ще участва на републиканското първенство, което ще се проведе в курорта „Албена“ в периода 30 май – 3 юни.

За участниците бяха осигурени купи, медали, грамоти и предметни награди. Наградите връчиха директорът на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник комисар Борис Борисов и съответните начални на районни служби.

Снимка: Областна дирекция на МВР-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...