Спортната зала в Трън с първо събитие след ремонта, деца играха игри за Деня на Европа

Народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” и фондация “Пинк” са отбелязали Деня на Европа със забавни игри за деца, състояли се в спортната зала на град Трън. Сладки лакомства е била подготвила за всички участници организаторката на игрите Ани Станимирова, съобщават от читалището.

Денят на Европа, честван на 9 май всяка година, е посветен на мира и единството в Европа. На този ден се отбелязва годишнината от историческата декларация на Шуман, в която се излага неговата идея за нова форма на политическо сътрудничество в Европа, която би направила войната между европейските народи немислима. Предложението на Шуман се счита за началото на това, което днес наричаме Европейски съюз.

Отбелязването на Деня на Европа с игри в спортната зала в град Трън е първото събитие след ремонта на сградата. Ремонтът на спортната зала беше извършен през 2022 година от фирма, на която Община Трън плати над 500 хиляди лева. Парите бяха одобрени през лятото на 2022 година от Министерски съвет, а ремонтът беше един от дългоочакваните от трънчани.

Снимка: народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”

Виж също...

Loading...