Утре ще превали в източната половина от страната, а в следобедните часове ще прегърми и вали в Западна България

В неделя предиобед ще превали в източната част от страната, следобед ще превалява и прегърмява в западните райони, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 7 до 12 градуса, в западните полета до 4 – 5 градуса, по Черноморското крайбрежие до 12 градуса. Предиобед ще има повече облаци над източните райони, като постепенно от север на юг ще се заоблачи с превалявания по Черноморието. Следобед ще превалява в Западна България, а на изток дъждът ще спира. Над Западна България ще прегърми. През нощта интензивни валежи в Дунавската равнина, а късно през нощта, срещу понеделник и над Югоизточна България. Облаците над северните райони ще се разкъсват, а в Източните Родопи ще превалява дъжд.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от североизток. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от север-северозапад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 18 до 23 градуса, по Черноморието до 18 градуса.

Времето в Европа

Над Балканите времето ще бъде със значителна облачност, като се очакват валежи, по-интензивни в южните части от полуострова. Другият притегателен център с повече по количество дъждове е в страните от Северно море.

Времето през следващите дни

В понеделник започва нов продължителен период с валежи, по-интензивни в западната половина от страната. Във вторник предиобед ще се задържи дъждовно, а следобед от север на юг дъждовете ще спират. От сряда до събота се очаква постепенно затопляне. Дневните температури ще достигат 22 – 27 градуса. Предиобед ще има слънчеви часове, а следобед ще валят валежи с летен характер. Условия за силни гръмотевични бури и градушки има в четвъртък в северната половина от страната, а в петък и в събота в Западна България.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...