Клуб за народни танци “Трънски ритми” ще участва в Националното надиграване “Тъпан бие, хоро се вие” в Казанлък

Национално надиграване “Тъпан бие, хоро се вие” ще се проведе на 25 май в град Казанлък. Сред участниците ще бъдат танцьорите от клуб за народни танци “Трънски ритми” към народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” в Трън, съобщи за Zapadno.com ръководителят на състава Емилия Миланова.

Клубът за народни танци “Трънски ритми” е съставен от 22-ма танцьори, които са част от всеки празник в Трънския край. С настъпването на пролетния сезон започнаха и участията за клуба, който на 26 април се включи в празника “С песните на Гюрга Пинджурова”. На 25 май съставът ще се изяви на Националното надиграване “Тъпан бие, хоро се вие” на площад “Севтополис” в Казанлък. Там ще трябва да покажат своите умения в хороводен танц до 3 минути, но и да играе различни хора, редом с други състави.

На 15 юни “Трънски ритми” ще се представи на сцената на международния фестивал на клубовете за народни танци и любителски ансамбли “От Трън по-убаво нема”. Следващото планувано участие е на фестивал в курортен комплекс “Слънчев бряг”, който ще се проведе на 6 юли. Предвижда се и гастрол на фестивал в Турция, който ще бъде през есента.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...