А. Асенова към Общински съвет-Брезник и общинската администрация: На талантливите деца трябва да им даваме арена да се изявяват

Историкът и ръководител на клуб “Пътешественици из историята на Граово” Аниела Асенова се обърна към брезнишките общински съветници и представители на Община Брезник преди началото на провелото се по-рано днес заседание на Общинския съвет, предаде репортер на Zapadno.com.

Изказването беше във връзка със спечеленото първо място ученици от средно училище “Васил Левски”, които са и членове на клуб “Пътешественици из етнографията на Граово”, в националния конкурс на тема „Места и памет – ежедневието на евреите в България преди и след приемането на Закона за защита на нацията“, организиран от Министерство на образованието и науката. В края на месец април на първо място бе класиран изследователският проект на учениците от Дейвид Георгиев, Илиян Стойнев, Румен Петров, Андрей Петров и Даниел Георгиев от средно училище “Васил Левски” в град Брезник. Те са членове на клуб “Пътешественици из историята на Граово” с ръководител Аниела Асенова. През месец януари тази година те участваха в открит урок на паметната плоча в местността “Гледан” край Брезник. Преди десетилетия в този район е функционирала кариера, на която са работили евреи. През 2018 година в тяхна памет на мястото беше открита паметна плоча. Прочетете още по темата в публикацията: Пътешественици из историята на Граово са отличени с първо място в конкурс за съдбата на евреите в България преди и след приемането на Закона за защита на нацията.

Преди началото на редовното заседание на Общински съвет-Брезник, което се състоя днес, Аниела Асенова сподели как е преминала церемонията по награждаването на 10 май в Министерство на образованието и науката. Историкът и ръководител на клуб “Пътешественици из историята на Граово” отбеляза, че проектът е филм, който ще бъде представен пред брезничани и гости на Брезник. “Когато ви поканиме, моля отзовете се. Това държа да ви кажа, защото когато някое дете направи нещо лошо, ние го порицаваме. Но също така трябва на такива деца да даваме арена да се изявяват, а също така и да им благодарим по някакъв начин. Затова реших да споделя с вас този огромен успех и тази награда”, каза Аниела Асенова. Изказването и беше изпратено с бурни аплодисменти и поздравления от Общинския съвет.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...