Община Брезник даде задна от прекратяването на концесията с фирмата за превоз на пътници, кметски наместник хвърли нова бомба по темата

Темата с прекратяването на концесионния договор с пернишката фирма “Автобусен транспорт – Кракра” ООД не бе разгледана на състоялата се по-рано днес сесия на Общински съвет-Брезник. В началото на заседанието председателят на Общинския съвет Иван Тинков разясни, че докладната е била изтеглена от дневния ред от заместник-кмета на община Брезник Иван Бъчваров, предаде репортер на Zapadno.com.

Докладната относно прекратяването на концесионния договор с фирмата, която извършва обществен превоз на пътници от и до община Брезник, вече беше коментирана на заседание на Общинския съвет в края на месец април тази година. На априлската сесия възникна спор между съдружници и представители на ръководството на фирмата. По време на изказванията стана ясно, че в Община Брезник трябва да се представят документи за легитимност на фирмата, с които да се запознаят и общинските съветници. Така съветниците ще могат да са максимално обективни, посочи в края на месец април председателят на Общинския съвет Иван Тинков. Прочетете още по темата в публикацията: Скандал в Брезник! Спор между превозвачите на брезничани се пренесе на сесия на Общинския съвет – ВИДЕО.

На предишната сесия един от съдружниците в “Автобусен транспорт – Кракра” Емилия Трайкова раздаде на общинските съветници копия от подписка в подкрепа на фирмата-превозвач. Тази подписка стана тема на размисъл на провелата се по-рано днес сесия на Общински съвет-Брезник. Преди началото на разглеждане на докладните кметският наместник на село Режанци Надя Миланова се изказа пред общинските съветници. “Аз искам само да кажа по повод подписката за пътнически превози. На нас, когато ни се донесе, защото тук са и колежките дето сме се подписали в тази подписка, както и наши жители. На нас ни беше обяснено, че тази подписка се събира по повод това, че искат да ни спират бусчетата да не пътуват по нашия район, по селата. И ние, както и масово от хората, сме се подписали да не ни се спират бусчетата. Сега разбираме, че то е съвсем обратното. Ние бяхме подведени”, каза Надя Миланова. Тя отбеляза, че иска това да стане ясно като факт.

Емилия Трайкова от съдружниците във фирмата-превозвач отбеляза, че на подписката е било записано за какво се събира, така че всеки човек е бил наясно с целта и.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...