В неделя ще валят валежи с летен характер с условия за гръмотевични бури и градушки в някои части на страната

В неделя облачността ще бъде значителна, а следобед ще валят валежи с летен характер. Условия за силни гръмотевични бури и градушки ще има в Западна и в Северна България, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 15 до 10 градуса, по Черноморското крайбрежие до 14 градуса. Предиобед над страната ще бъде слънчево. Следобед ще се заоблачи и в западните райони ще прегърми и превали, с по-интензивни валежи в югозападните части от страната. През нощта ще вали в Югозападна България. Започва затопляне, което ще се отрази първо в планините.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от север. По високите части на планините ще духат свежи ветрове от запад със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 21 до 26 градуса, по Черноморието до 16 – 17 градуса.

Времето в Европа

Плътни облачни системи от западните части на континента ще достигат и до Средиземноморието. Мощни дъждовни облаци ще достигат до западните и южните части от Балканския полуостров, като по Черноморското крайбрежие валежи не се очакват. Над нашата страна ще се затопля, главно в западните и централни части. Валежите с краткотраен характер, придружени от гръмотевици ще бъдат често явление.

Времето през следващите дни

В понеделник и във вторник в западната половиня от страната ще вали и гърми, а на изток ще бъде облачно. Ще се задържи топло с температури от 24 до 29 градуса. В сряда ще гърми и вали със значителни количества в Западна България, а в четвъртък в централните и в източни райони. Има условия за градушки. В петък (24 май) по-съществени валежи се очакват в Северна България, в Дунавската равнина се очакват силни гръмотевични бури с условия за градушки. Ще захладнее.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...