Деца в Брезник видяха как се плъсти вълна със сапунена вода и направиха различни форми от нея – СНИМКИ

Образователната програма “Работа с вълна” се проведе в изложбена зала “Военен клуб” към Общински исторически музей-Брезник. Инициативата е част от програмата за Европейската Нощ на музеите, която се отбелязва днес, предаде репортер на Zapadno.com.

Вчера, в навечерието на тематичния ден, в музея на Брезник гостува Националния земеделски музей с образователна програма. В нея се включиха деца на различна възраст, които видяха техника за плъстене на вълна със сапунена вода. “Тук те си направиха цветенца на обемни цветя. По-малките си правят с вълна и с прежда овце”, каза директорът на Националния земеделски музей Ваня Коцева.

В последните години съвместното сътрудничество на Националния земеделски музей с Общински исторически музей-Брезник се превърна в традиция. Гостуванията на Националния земеделски музей в Брезник винаги са белязани с образователни програми или тематични работилници. “В повечето случаи сме с образователни програми и покрай тях има изложби. Има и такива работилнички”, каза още Ваня Коцева.

През вчерашния ден се състоя и пленер на тема “Традиция и модерност” с художниците Даря и Сашо Евтимови.

Разгледайте снимки от заниманията в музея на Брезник, които обективът на Zapadno.com засне:

Виж също...

Loading...