Близо 20 човека в Брезнишко и Трънско са ухапани от кърлежи само за седмица, спешни медици са отстранявали кръвосмучещите

Eкипите на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник са се отзовали на 277 повиквания на спешния телефон 112 през изминалата седмица, което е с 32 повече от предходната, пише вестник “Съперник”.

Най-много са приетите повиквания в Перник – 191, коeто e с 37 повече в сравнение с предходната седмица, в Радомир – 45, което е с 3 повече от предходната седмица и Брезник – 18, което е с 3 повече от предходната седмица. Във филиалите на Центъра за спешна медицинска помощ през изминалата седмица са извършени 176 прегледа, което е с 3 повече от предходната. Най-много те са в Брезник – 63, което е с 10 повече от предходната седмица, Радомир – 46, което е с 14 по-малко от предходната и седмица и Трън – 35, което с 3 повече от предходната седмица.

Добрата новина е, че през седмицата спешните медици не са установили заболели от коронавирус в региона по време на прегледите. За сметка на това пък, отново има драстично увеличение на ухапаните от кърлежи в региона, които са потърсили помощта на спешните медици – 45. Това е над два пъти повече от предходната седмица. Най-много са ухапаните в община Радомир-  21 и в Брезник – 17, Земен – 5 и Трън – 2.

Виж също...

Loading...