Утре ще вали и гърми в западната половина от страната, ще има условия за градушки, а на изток ще бъде слънчево

В сряда в западната половина от страната ще вали и гърми, а на изток ще бъде слънчево, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 16 до 11 градуса, по Черноморското крайбрежие до 14 градуса. Предиобед ще има облаци по Северното Черноморие и превалявания по Дунавското крайбрежие. През деня от югозапад облаците ще се увеличават. Следобед в западните райони ще прегърми и превали, а на изток ще бъде слънчево. В Западна България има услови за градушки. През нощта ще превалява в централните и в западните райони.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от югоизток. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от югозапад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 22 до 27 градуса, в югозападните райони до 28 – 29 градуса, по Черноморието до 21 градуса.

Времето в Европа

Мощен циклон ще завихря дъждовни облаци над Централното Средиземноморие, а към Балканите ще се насочват влажни въздушни маси от Северна Африка, които бързо ще достигат до нашата страна. Мощни дъждовни облаци ще достигат до западните и южните части на България, като по Черноморското крайбрежие валежи не се очакват. Над Франция, над Южна Германия, над Швеция и в Италия валежите ще бъдат интензивни, придружени от гръмотевици.

Времето през следващите дни

В четвъртък ще вали в централните и в източни райони. Има условия за градушки в Югозападна България.
В петък предиобед ще има слънчеви часове, следобед се очакват валежи в Западна България. Ще захладнее.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...