Брезничани и гости на Брезник разгледаха изложба, която показва “Веселите щурчета” през годините – СНИМКИ

Изложба с архивни снимки на вокално-инструментална група “Веселите щурчета” беше подредена във фоайето на народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Изложбата е аранжирана от колектива на читалището по случай концерта “Пролетна фиеста”, който се състоя тази вечер в големия салон. На музикалното събитие след 38-годишна раздяла част от музикантите на “Веселите щурчета” отново се събраха на сцената на културната институция в Брезник. Прочетете и вижте още по темата в публикацията: Завесата на читалището в Брезник отново се отвори за вокално-инструментална група “Веселите щурчета” – ВИДЕО.

На табла във фоайето на читалището зрители на концерта имаха възможност да видят как са изглеждали “Веселите щурчета” преди 38 и повече години. Общо 10 снимки, заснети от брезничанина Милчо Фотото, показват участия на вокално-инструменталната група и незабравими моменти за музикантите. Някои от порасналите вече брезничани разпознаха музикантите, а по-млади с интерес гледаха черно-белите фотоси. Сред тях бяха и наследници на музиканти от “Веселите щурчета”.

Снимките са част от архива на читалището в Брезник и идеята е да бъдат дарени за съхранение във фонда на Общински исторически музей-Брезник.

Разгледайте снимки от изложбата, която предизвика интереса на брезничани и гости на града:

Виж също...

Loading...