Спортната зала в Трън протече от дъждовете, Общината установява дали течът е от покрива или е откъм прозорците – СНИМКИ

Вода е проникнала по настилката в спортната зала на улица “Тако Пеев” в град Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Кратък видеоклип, заснет от трънчанин, показва как на няколко места в спортната зала са се образували локви. Според автора на клипа течове е имало преди ремонта, но и след него. Клипът е заснет вчера и публикуван в земляческата Фейсбук група “Трън и Трънско”.

От Община Трън са предприели мерки по установяване на произхода на теча, тъй като към момента не е ясно дали е от покрива или от прозорците. Две различни фирми са извършили ремонтите на покрива и прозорците и след установяване откъде е дошла водата, ще бъде сигнализирана една от двете фирми. Ремонтът е в гаранция, поясни за Zapadno.com кметът на Трън Цветислава Цветкова. Дъждът е бил силен, но и преди след извършения ремонт е имало проблем. Тогава се е бил образувал конденз, призна още кметът.

В началото на 2024 година бе извършен друг ремонт по ремонтираната спортна сграда. Тогава таванът на странична козирка беше паднал. Впоследствие таванът бе възстановен. Прочетете още по темата в публикацията: Ремонт на ремонта в Трън: Оправиха тавана на една от козирките на спортната зала, който наскоро падна.

Ремонтът на спортната зала беше извършен през 2022 година от фирма, на която Община Трън плати над 500 хиляди лева. Парите бяха одобрени през лятото на 2022 година от Министерски съвет, а ремонтът беше един от дългоочакваните от трънчани.

Разгледайте кадри от течовете по настилката в спортната зала в Трън:

Виж също...

Loading...