Искат да наемат част от музейния комплекс в трънското село Бусинци за търговски нужди, месечният наем може да започва от 459 лева

Решение за предоставяне под наем на част от недвижим имот, която е публична общинска собственост в трънското село Бусинци, предстои да бъде разгледано от общинските съветници на Трън, видя Zapadno.com.

Недвижимият имот представлява музей-комплекс от взаимно свързани части, предназначени за музейна сбирка, работно ателие и леглова база. Към 147,60 квадратни метра или част от сградата е заявен интерес. В тази връзка с изготвена пазарна оценка от оценител на имоти. Въз основа на оценката кметът на Трън предлага на общинските съветници да бъдат отдадени тези 147,60 квадратни метра от сградата чрез публичен търг с явно наддаване и начална цена на месечния наем 459 лева.

Ако Общински съвет-Трън приеме решението, то под наем ще могат да бъдат отдадени малка пекарна с площ 42 квадратни метра на първия етаж и част от втори етаж  състоящ се от три единични стаи, всяка една с площ от 20,50 квадратни метра и една стая, състояща се от две помещения с обща площ от 44,10 квадратни метра. В решението е записано, че обектът ще се отдава под наем за търговски нужди за срок от 10 години. Документът ще бъде разглеждан на предстоящо заседание на Общински съвет-Трън.

Музеят в село Бусинци е открит през далечната 1982 година и не е спирал да работи. Общият фонд на музея е съставен от 1 000 експоната, но само 200 от тях са изложени, тъй като пространството не позволява повече. В двора му е работилницата-музей на бусинския майстор Петър Гигов, където се пазят парчета от керамични съдове, които са от края на XV век.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...