На 24 май главно в западната половина от страната ще валят краткотрайни дъждове, възможни са и градушки

На 24 май в Западна България ще вали и гърми, а на изток ще има слънчеви часове, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 15 до 10 градуса, по Черноморското крайбрежие до 14 – 15 градуса. Денят ще започне с облаци над западните и над източните части от страната и превалявания по поречието на Дунав. От запад и от изток едновременно облачността ще се увеличава и следобед, главно в западната половина от страната ще валят краткотрайни дъждове. В крайните западни райони ще прегърмява с условия за градушки. През нощта на запад валежите ще спират, като облаците ще намаляват, а по Черноморието ще започнат слаби валежи.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час от североизток. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от североизток със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 21 до 26 градуса, в района на Сливен до 28 градуса, по Черноморието до 24 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...