Полицейска акция срещу купения вот и престъпността в област Перник попадна на 25 100 къса контрабандни цигари и трима, купуващи гласове

Акция за противодействие на престъпността и политическите права на гражданите се провежда в област Перник. Към настоящия момент са задържани 5 души, от които 3 за купуване на гласове, образувано е едно досъдебно производство и три преписки. Иззети са акцизни стоки без бандерол, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

Специализирана полицейска операция, свързана с противодействие на битовата престъпност, съхранение и разпространение на акцизни стоки без бандерол, намаляване на пътния травматизъм и осигуряване на безпроблемното протичане на изборния процес на 9 юни се провежда в област Перник. В хода и до момента са проверени множество адреси, 10 търговски обекти и 116 лица. Задържани са 5 души, трима от които за купуване на гласове, а другите двама за притежаване на акцизни стоки без бандерол.

Образувано е едно досъдебно производство по което са иззети 25 100 къса контрабандни цигари, както и 3 преписки, свързани с политическите права на гражданите. Иззети са списъци с хора, чиято автентичност и съпричастност към изборния процес е в процес на установяване. По Закона за гражданската регистрация са съставени 15 акта, а по Закона за движение по пътищата 35 фиша и 18 акта. Връчени са и множество електронни фишове за вече извършени нарушения.

Полицейската операция продължава и в момента.

Снимка: Областна дирекция на МВР-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...