Кметският наместник на Горна Секирна: Пожарът е причинен умишлено, но заради влага кметското наместничество не е изгоряло

Пожарът в кметското наместничество на брезнишкото село Горна Секирна е причинен умишлено. Това съобщи за Zapadno.com кметският наместник на селото Василена Николова.

Пожарът възникна вчера, а сигнал за него е подаден малко преди 11 часа. На място пристигнал екип от Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Брезник, който установил, че гори стаята на кметския наместник, в която се помещава и музейна експозиция. Унищожени са опушени стени 30 квадратни метра, един брой дограма, един квадратен метър дюшеме и 7 броя музейни експонати, спасена е сградата, поясниха днес от Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”.

По случая е образувано досъдебно производство. Вчера от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник съобщиха, че пожарът не се разгорил и не е засегнал помещения в административната сграда.

Кметският наместник на селото Василена Николова потвърди, че пожарът е бил в нейната стая на сградата. От полицаи разбрала, че инцидентът е предизвикан умишлено, тъй като бил открит съд със запалителна течност. Той е хвърлен в кметското наместничество чрез счупване на прозорец. Огънят не е успял да обхване сградата, която е гредоред заради влага. Под дюшемето, от което е изгорял 1 квадратен метър, има влага, коментира пред Zapadno.com кметският наместник на Горна Секирна.

Сградата се ползва като кметско наместничество и нито едно от двете читалища в селото не са регистрирани в нея. Кметският наместник съхранява книги, дарени от хора за библиотека на народно читалище “Димитър Станимиров-2024”.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...