На 25 май времето над страната ще е без съществена промяна, през нощта валежите ще спират, като облаците над западните райони ще се задържат

В събота в Западна България ще вали и гърми, а на изток ще има значителна облачност, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 15 до 10 градуса, по Черноморското крайбрежие до 15 – 17 градуса. Денят ще започне с облаци над западните и над източните части от страната и превалявания в източните райони. От запад и от изток едновременно облачността ще се увеличава и следобед в главно в западнта половина от страната ще валят краткотрайни дъждове. В крайните западни райони ще прегърмява с условия за градушки. През нощта валежите ще спират, като облаците над западните райони ще се задържат.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от изток. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от североизток със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 23 до 28 градуса, в Тракия до 27 градуса, по Черноморието до 20 – 23 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...