От следващата седмица започва нов продължителен валежен период с динамично време и силни гръмотевични бури в западните и северни райони

На 26 май в Западна България ще вали, а на изток ще значителна облачност, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 15 до 10 градуса, по Черноморското крайбрежие до 16 градуса. Предиобед ще има значителна облачност с превалявания над западните райони и по Черноморието, на юг от Бургас. Постепенно валежите ще спират и облаците ще се разкъсават. По Черноморието ще има значителна облачност.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от изток. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от североизток със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 20 до 25 градуса, по Черноморието до 20 – 23 градуса.

Времето в Европа

Дъждовни облаци от океана ще преминават последователно над централните територии, като валежите в Западна и в Централна Европа отново ще бъдат чести да края на седмицата. Дъждовете във Франция и в Германия ще бъдат съпроводени със силни ветрове. На Балканите динамичното време ще продължава, като ще се засрещат плътни облачни ивици от югозапад и от изток. Мощни дъждовни облаци с гръмотевици ще достигат до западните части на България, а над Черноморското ни крайбрежие ще валят слаби дъждове.
В страните около Алпите валежите ще бъдат интензивни, придружени от гръмотевици.

Времето през следващите дни

В понеделник ще има повече слънце, без валежи. От вторник започва нов продължителен валежен период с динамично време и силни гръмотевични бури в западните и северни райони. В сряда и в четвъртък интензивни дъждове с летен характер и гръмотемични бури се очакват в Западна и в Северна България. В петък нова влажна вълна от запад ще донесе проливни валежи у нас с условия за силни гръмотевични бури в северните райони. Ще вали и по Черноморието. Валежите ще продължават, като значителни количества, между 30 и 50 литра на квадратен метър, ще паднат у нас, в западните и в централните северни райони.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...