Преди 30 години брезничанинът Николай Суботинов изпял с Маргарита Хранова песен, с която печелят “Златният Орфей” – ВИДЕО

Дует между Николай Суботинов и Маргарита Хранова спечелил “Златният Орфей” преди точно 30 години. Това сподели специално за Zapadno.com музикантът от Брезник Николай Суботинов.

Николай Суботинов е син на Леонид Суботинов, който е една от личностите, изиграли важна роля за развитието на културата в град Брезник. На Леонид Суботинов е именуван читалищният театър към народно читалище “Просвещение-1870”. Завършил е театрална школа в Пловдив заедно с големия актьор Асен Кисимов, с когото са били приятели.

Синът на Леонид Суботинов – Николай Суботинов е един от музикантите на вокално-инструментална група “Веселите щурчета” (1980 – 1986 година) към читалището на Брезник, която наскоро се събра (в умален състав) за концерт. Прочетете и вижте още по темата в публикацията: Завесата на читалището в Брезник отново се отвори за вокално-инструментална група “Веселите щурчета” – ВИДЕО. На концерта в Брезник присъстваше и певицата Маргарита Хранова.

През лятото на 1994 година, по време на поредното издание на международния фестивал за поп музика “Златният Орфей”, Николай Суботинов в дует с Маргарита Хранова взима третра награда. Тогава двамата са изпълнили песен по музика и текст на композитора Огнян Георгиев, озаглавена “Изгарящо чувство”. “Аз взех наградата. Тя (бел. ред. Маргарита Хранова) по-късно я записа в неин албум с Орлин Горанов. Но самото участие на “Златният Орфей” беше с мен. Бях баскитарист в нейната група, вече в София”, сподели Николай Суботинов. „Златният Орфей“ е международен фестивал за поп музика, който се провежда в периода от 1965 до 1999 година.

Музикантът сподели, че в София се виждат по-често, отколкото в Брезник, въпреки че и двамата имат къщи в града. След години песента “Изгарящо чувство” двамата – Николай Суботинов и Маргарита Хранова, са я изпълнили на годишнина на композитора Огнян Георгиев.

Вижте във видеото на изпълнението на “Златният Орфей” (aко четете сайта от мобилно устройство, моля преминете към десктоп версия на браузъра, за да може да гледате видеото в пълен размер):

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...