Спешните медици в Брезник и Трън помогнаха на 13 пациенти с кърлежи в рамките на една седмица

Eкипите на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник са се отзовали на 208 повиквания на спешния телефон 112 през изминалата седмица, което е с 66 по-малко от предходната, пише вестник “Съперник”.

Най-много са приетите повиквания в Перник – 133 коeто e с 51 по-малко в сравнение с предходната седмица, в Радомир – 32, което е с 12 по-малко от предходната седмица и Брезник – 17, което е с 1 по-малко от предходната седмица. Във филиалите на
Центъра за спешна медицинска помощ през изминалата седмица са извършени 165 амбулаторни прегледа, което е с 10 по-малко от предходната. Най-много са те в Радомир – 58, което е с 6 повече от предходната седмица, Брезник – 45, което е с 16 по-малко от предходната седмица и Трън – 38, което е с 3 повече от предходната седмица.

Добрата новина е, че през седмицата спешните медици не са установили заболели от коронавирус в региона по време на прегледите. Другата добра новина е, че през отминалата седмица е намалял броят на ухапаните от кърлежи в региона, които са потърсили помощта на спешните медици – 28, което е със 17 по-малко от предходната. Това е над два пъти повече от предходната седмица. Най-много са ухапаните в община Радомир – 13, в Брезник – 9, Трън – 4 и Земен – 2.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...