Футболен клуб “Чорни” (Брезник) победи “Металург” пред стотици фенове и тръгва с амбиция към Трета лига, но след подкрепа от БФС-Перник

Мъжкият отбор на футболен клуб “Чорни” (Брезник) оглави лидерското място в аматьорския футбол в област Перник, видя Zapadno.com.

Вчера отборът е победил тима на “Металург” (Перник), който беше победителят в едната от двете областни футболни групи. В редовете по-долу може да научите как от “Чорни” описаха срещата.

Тимът от Брезник доказа страхотната си форма след като победи тима на “Металург”- Перник с 0:1. Срещата се проведе на страхотния стадион в Ковачеци пред погледа на над 400 зрители, подкрепящи двата отбора. Перничани бяха фаворити на теория, след ежедневни тренировки и добра подготовка, но на практика нещата изглеждаха по различен начин.
Още през първата част брезничани показаха, че неслучайно са първенец в по-силната от двете групи, срещайки отборите на “Дружба”- Мещица, “Витоша” – Долна Диканя, “Академия Металург”, “Верила” – Дрен и други!
Първата чиста възможност се откри пред “неуморимия” Александър Димитров, но вратарят на домакините отрази удара с глава. Малко след това Емил Пантелеев направи страхотно отиграване, но ударът му мина на сантиметри от безпомощния вратар. Поредната възможност за брезничани се откри пред Стилиян Иванов, който стреля встрани от вратаря на перничани! След разбъркване в наказателното поле на символичните гости “домакините” от Металург уцелиха горна греда, за най-чистото положение в срещата ! Така завърши и полувремето при резултат 0:0, за което брезничани трябваше да съжаляват повече! Втората част започна по същия начин като единоборствата преобладаваха. При една от перфектните атаки за брезничани Александър Димитров свали страхотно топката за Емил Пантелеев, който хладнокръвно реализира за 0:1!

В средата на полувремето при поредното грубо нарушение състезател на домакините от “Металург” бе изгонен за втори жълт картон. Тежките сблъсъци не спряха, като при поредния такъв от страна на перничани, се получи стълкновение, при което бяха изгонени по един футболист на “Чорни” – съответно капитанът Юлиян Костадинов и футболист на “Металург”! Футболистите от Перник продължиха с необяснимо агресивните действия, като при поредните груби реплики и атаки към главния съдия бе изгонен пореден футболист от пернишкия тим! Търсейки победния гол, брезничани загубиха коженото кълбо и при опит да осъществят контра атака, изигралия страхотен мач Пресиян Първанов от брезнишкия тим направи тактически фал, за което бе изгонен за втори жълт картон!

До края на срещата съдията пусна 6-минутно продължение, което бе продължено с още 5 минути, изострайки нервите на публиката! Така завърши и срещата при резултат 0:1 за “Чорни”- Брезник! Брезничани изковаха славна победа за историята, като за пръв път са първенец в Пернишка област!

Страхотните отигравания на цялата защита, водена от капитана Юлиян Костадинов, Емануел Мартинов и вратарят Васко Тодоров обезкуръжиха пернишкия тим! Имената на футболистите и себераздаването на брезничани трябва да бъдат запазени в архивите на гр. Брезник! Васко, Юли, Емануел – Руни, Влади, Веско, Мартин, Пресиян -Бекъма, Сашко, Стилиян, Емил, Митко, Янкович, Дани, Ники, Ники – Кмета, Никола, Сашко “Даскала”, Миро, Янкович, Джовинко, Сашко Стоилов, Ивелин, Емил “Негъра” и най – вече треньорът- Кирил Иванов и Община Брезник показаха, че Брезник е футболен град със страхотен дух и качества!

При възможност и желание от страна на БФС Област Перник, Брезник ще продължи участие в баражите за Трета лига! Голямо БРАВО за страхотната публика!!!

Кадър: футболен клуб “Чорни” (Брезник)

Виж също...

Loading...