Брезничани, ако изобщо все още минавате по пътя Брезник – Сливница, не го правете утре, защото ще има затваряне

През утрешния ден (28 май) участък от третокласен път 811, който свързва общините Сливница и Брезник, ще бъде затворен за движение, съобщават от Агенция “Пътна инфраструктура”.

Движението по пътя в отсечката Сливница – Гълъбовци ще е ограничено поради изпълнение основен ремонт. Близо 300-метров участък ще бъде затворен за преминаване по третокласния път. Обходният маршрут ще е по местната улична мрежа. Срокът на ограничението ще е от 8:00 до 17:00 часа на 28 май.

По третокласния път е въведено и друго ограничение, което е с краен срок до 30 септември тази година. В участък в град Сливница движението е ограничено в продължение на около 2 километра.

През месец март читателите на Zapadno.com научиха, че при работата на обекта са установени пропуски в техническия проект, които са причина за забавяне в изпълнението на строително-монтажните работи в отсечката Сливница – Гълъбовци, между 9-и и 21-и километър. Прочетете още по темата в публикацията: Брезнишката фирма “Нивел Строй” продължава ремонт на участък от пътя Сливница – Брезник след отстраняване на пропуски в техническия проект.

Основният ремонт на третокласен път 811 в участъка от град Сливница до село Ракита трябва да бъде завършен до края на 2024 година. Строително-монтажните работи на близо 19 километра от пътя са разделени на два участъка. Първият е с дължина 11 километра и 520 метра и е от град Сливница до село Гургулят, а вторият е с дължина 7 километра и 450 метра и е от село Гургулят до границата с област Перник, близо 3 километра след село Ракита.

За предстощи спирания на движението по пътя също читателите на Zapadno.com научиха. При спиране на трафика пътуващите могат да използват и обходен маршрут през село Бабица – село Златуша – Божурище – София и обратно.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...