Брезнишките съветници разрешиха изплащането на още 1 080 лева за наем на затворената общинска аптека

Общински съвет-Брезник разреши обезпечаването на поети разходи на общинското дружество “Брезник Фарм”, предаде репортер на Zapadno.com.

Предложението за обезпечаването на разходите е във връзка с постъпили в Община Брезник фактури от фирмата, която е отдала под наем помещения на дружеството “Брезник Фарм”. Фактурите за наем са за месеците март и април 2024 година и са на обща стойност 1 080 лева. При разглеждане на докладната общинският съветник Ваньо Добринов изрази надежда, че сагата с плащането на наеми за неработещата общинска аптека ще приключи. Той отправи молба към Общинския съвет за последно да се вземе решение, свързано с погасяване на разходи за наем.

На последното си заседание Общинският съвет реши да се поеме и изплати задължението към фирмата, която е отдала помещенията под наем. Такова решение, свързано с изплащането на фактури за наем за месеците януари и февруари, също беше прието, но по-рано тази година.

В края на месец април с друго решения Общински съвет-Брезник прие адресът и седалището на “Брезник Фарм” да се преместят в бившата общинска болница, за да отпаднат голяма част от разходите по издръжката на дружеството. Прочетете още по темата в публикацията: Нов опит да се закрие “Брезник Фарм” претърпя неуспех, местят дружеството в бившата общинска болница.

Дружеството “Брезник Фарм” е едно от двете общински дружества в Брезник. То съществува от 1996 година и стопанисва единствената общинска аптека в града, която не работи от пролетта на 2022 година. Дейността на дружеството е спряна с предишни решения на Общински съвет-Брезник. До този казус се стигна след неуспешни опити да бъде намерен управител на дружеството чрез обявявани конкурси в началото на 2022 година.

Виж също...

Loading...