В сряда в Тракия ще има силни гръмотевични бури, ще вали и гърми и в западните и централните райони

На 29 май ще има валежи с гръмотевични бури в западните и в централните райони, а в Тракия силни гръмотевични бури, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 14 до 9 градуса, по Черноморското крайбрежие до 13 градуса. Предиобед ще има разкъсани облаци над западните райони и слънце на изток. Постепенно от запад на изток облаците ще се увеличават. Следобед ще превали и прегърми в западните и в централните райони, а по Черноморското ни крайбрежие по-съществени валежи се очакват на юг от Бургас. Условия за градушки има в Горнотракийската низина. Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от север. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от север със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 21 до 26 градуса, по Черноморието до 20 – 22 градуса.

Времето в Европа

Облачни вълни с влажен и по-хладен въздух от запад ще се насочват последователно към Балканите и ще създават условия в балканските страни за краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Зоните с валежи с летен хактер и гръмотевици над континента започва от западните части на Русия, и през Беларус и над Източна Полша се спуска на юг към Словакия, Румъния и България. По-интензивни валежи се очакват в Западна Украйна и Румъния. Другият център с по-съществени валежи се оформя над Белгия и Северна Франция.

Времето през следващите дни

В четвъртък интензивни дъждове с летен характер и гръмотемични бури се очакват в Западна и в Северна България. В петък и в събота чувствително ще се повишат температурите, като ще превалява главно в планините.В събота късно следобед и през нощта ще прегърмява в западните райони. В неделя значителни количества (30 – 50 литра на квадратен метър) със силни гръмотевични бури ще паднат у нас – в западните и в централните райони.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...