Софиянки се изгубиха в Трънско, в района на изчезването им бродила мечка, но полицаи и спасители открили жените

След близо две денонощия бедстване жени бяха спасени при успешна акция в Трънско. 20 души участваха в безпрецедентните издирвателни действия, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

Спасителна акция по издирване на изгубили се в гората две столичанки приключи успешно. Издирването е започнало след получен сигнал на телефон 112 снощи около 22:52 часа от самите потърпевши. Двете жени на 64 и 72-годишна възраст заявили, че вече второ денонощие са в гората на “Драговска” махала на трънското село Филиповци и са се загубили. Първоначално към мястото, описано в сигнала се насочили служители от Районно управление-Трън и местната пожарна.

Малко по-късно под ръководството и организацията на директора на Областна дирекция на МВР-Перник старши комисар Милчо Милчов към тях се присъединили автопатрул на граничното полицейско управление,  сектор „Специални тактически действия“ при Областна дирекция на МВР-Перник и звено „Аварийно-спасителна дейност и превенция“ при Община Перник. След предприет масиран обход на местността и използвани дронове, за по-малко от два часа жените били локализирани и открити в трудно достъпна обрасла гориста местност уплашени и вече премръзнали.

Двете туристки имали изключителен късмет, защото спасителите забелязали мечка в района на изчезването им. По техни данни престояли в гората почти две денонощия, лутайки се безуспешно да намерят изход. Поради това, че били слабо облечени получили от полицаите връхни дрехи, след което били транспортирани до главния път, където им била оказана медицинска помощ. Накрая доволните от щастливия край столичанките благодарили на всички участници в спасителната акция и си тръгнали щастливи, със сълзи на очите.

Снимка: Областна дирекция на МВР-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...