В четвъртък ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури в западните и в централните райони

На 30 май се очакват краткотрайни валежи с гръмотевични бури в западните и в централните райони, в Западна България силни гръмотевични бури, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 14 до 9 градуса, по Черноморското крайбрежие до 15 градуса. Денят ще започне с превалявания в Добруджа. Предиобед ще има разкъсани облаци над западните райони и слънце по Черноморието. Постепенно от запад на изток облаците ще се увеличават. Следобед ще превали и прегърми в западните и в централните райони, а по Черноморското ни крайбрежие ще бъде облачно. Условия за градушки има в Софийското поле и в Дунавската равнина. и в западните райони от Тракия.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от юг-югозапад. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от запад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 22 до 28 градуса, в района на Сливен и около Русе до 29 – 30 градуса, по Черноморието до 23 – 24 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...